Doğal Taşlar Bizi Nasıl Destekler?

Doğal Taşlar Bizi Nasıl Destekler?

İnsanlık tarihi boyunca, hemen hemen tüm kültürlerde doğal kristal taşlar iyileştirici, destekleyici ve güçlendirici etkilerinden dolayı şamanlar, şifacılar tarafından kullanılmışlardır. Doğal kristal taşları güçlendirmek istediğimiz çakralara, burçlarımıza ya da ihtiyaç duyduğumuz alanlara göre seçebiliriz. Yazımızda taşların özelliklerini ve destekledikleri alanları bulabilirsiniz.

Kristal taşları iki ürün grubumuzda kullanıyoruz:

  1. Burç Taşlı Palo Santo setimiz, burç özeliklerine göre önerdiğimiz taşlardan oluşan çok güzel bir palo santo setidir.
  2. Çakra Kristalli Su Şişelerinde ise, çakra özelliklerine göre önerdiğimiz taşlar, gün boyunca hem suyunuzun frekansını yükseltecek, hem de hep yanı başınızda olacak.
Şimdi gelin belli başlı doğal kristal taşların özelliklerine bakalım. 
Çakra Testi: Çakralarınız ne durumda? Kısa bir teste ne dersiniz?

Rose Kuvars:

Yaşama sevinci, neşe, duygusal denge, zarafet, güzellik Rose Kuvars ile yan yan yana gelen özelliklerdir. Rose Kuvars hayatımıza neşeyi, coşkuyu, estetik yaklaşımları, sevgiyi ve şefkati katar. Aşk, sevgi, dostluk, adalet, hayattın her alanında sağlıklı bir çok yönlülük taşın önemli özelliklerindendir. Rose Kuvars, duyguların, kalbin, dengenin, neşenin, yumuşaklığın taşıdır.

Duru Kuvars:

Tarih boyunca hemen hemen tüm kültürlerde yaygın olarak bilinen Duru Kuvars, kişiyi korkudan, öfkeden, kıskançlıktan, suçluluk hissinden, kısacası bedeni, zihni ve insan psikolojisini zorlu duygulardan koruduğuna inanılır. Duru Kuvars, aksesuar formunda bedene yakın tutularak ya da obje olarak mekanlarda kullanılıyor. Sinir sistemini dengelediği, kişiye, mekana canlılık, denge ve sağlık getirir. Eski kültürlerde hastalıklara karşı tedavi edici ve önleyici bir etkisi olduğu düşünülüyordu. Özgüveni yenilemek, sezgileri pekiştirmek, konsantrasyonu ve farkındalığı, manevi becerileri arttırmak Kuvars taşının özellikleri arasında sayılır. Aynı zamanda “Niyet” taşı olarak da bilinen Duru Kuvars, içimizden geçenleri güçlendirir.
İnceleme Önerisi: Çakra Kristalli Su Sişeleri

Siyah Turmalin:

Ağır enerjilere karşı koruyucu bir yapıya sahip olan siyah turmalin, çevremizde enerjimizi aşağıya çeken kişilere karşı adeta bir koruyucu kalkan görevi görür. Özgürlük duygumuzu, içimizdeki maceracı ruhumuzu destekler. Siyah Turmalin, olumsuz tüm enerjiyi kendine çeker, çok güçlü bir topraklanma taşıdır. Bu özelliğinden dolayı meditasyon pratiklerinde sık sık kullanılır. Tüm kötü enerjiyi kendine çekmesinin yanına sıra onları dönüştürüp pozitif enerji olarak geri sunar. Hayatın adeta negatif ve pozitif dengesidir. Siyah Turmalin çakra sisteminin dengeli ve sağlıklı bir biçimde çalışması için de kullanılan çok önemli bir taştır.

Akuamarin:

Akuamarin taşı kendimizi dengesiz ve kararsız hissettiğimizde duygularımızın, düşüncelerimizin netleşmesi için kullanılır. Karışık düşüncelerimize sistematik yaklaşmamızda bizi destekler. Saf düşüncenin, canlılığın, netliğin, rahatlığın ve sakinliğin taşıdır. Beden ve zihnin ilişkisini güçlendirir. Güç, denge, ahenk ve duru görünün sembolüdür.
İnceleme Önerisi: Burçlara göre kristal taşlı palo santo seti, müthiş bir hediye fikri...

Ametist:

Tutkulu ve coşkulu olma, yaratıcılık alanlarında desteğe ihtiyaç duyulduğunda kapısını çalacağımız taş Ametist’tir. Hayal gücünü arttırır, sezgileri güçlendirir, odaklanmayı arttırır. Özellikle dikkati çabuk dağılanlar, zaman zaman kendilerini tutkusuz ve yaşama sevinçlerini kaybetmiş ve yorgun hissedenler için Ametist taşı destekleyici olacaktır. Strese iyi geldiğine, bağışıklığı güçlendirdiğine, negatif duygularını yumuşattığına, huzurlu ve zinde olmayı desteklediğine inanılır.

Hematit:

Dış dünyadaki tüm olumsuz gelişmelere rağmen sizin kendi merkezinizde güçlü, rahat ve kendine güvenir bir biçimde durabilmenizi destekler. Çevrenizdeki kişilerin negatif enerjilerinden sizi korumak için tüm olumsuz duyguları kendi üstüne çeker. Güçlü etkisi, kendinizi güvende, sakin ve korunuyor hissettirir. Bu hisler sayesinde kişinin kendine güveni artar, karışık ve zor durumlarda daha rahat çözüm bulabilir. Kişisel iradeyi de arttıran Hematit taşı hayata daha sağlam, güçlü ve güvenli bakabilmemizi sağlar.
Okuma Önerisi: Doğal Taşlar Nasıl Nötrlenir?

Yeşil Aventurin:

Hayatta işler planladığımız ve istediğimiz gibi gitmediğinde, karşımıza beklenmedik engeller çıktığında, irademizi, gücümüzü, sabrımızı güçlendirmemize, kalbimizin yorulmamasını sağlayan Yeşil Aventurin taşı yenilenmenin, şansın ve yola devam etmemizi sağlayan güçlü irademizin taşıdır. Zor zamanlarda kalbi yoran negatif düşünceleri sakinleştirmeye yarayan Yeşil Aventurin, pozitif duygularımızı güçlendirir, destekler. Aynı zamanda şans ve mutluluk taşı olarak da bilinmektedir. Kalp Çakrası taşlarından biri olan Yeşil Aventurin, duygusal olarak zorlandığımızda bizi güçlendirir, manevi çöküşlere karşı adeta görünmez bir destektir. Neşenin, direncin, pozitif duyguların, sevginin ve dengenin taşıdır.

Aytaşı:

Karanlık dönemlerimizde ışığımız, gücümüz ve manevi destekleyicimiz olan Aytaşı, özellikle duygusal insanlar için çok güçlendiricidir. Duyguların ve sezgilerin birbirine karışmasını engeller. Aydınlık yapısı ile iç dünyamızın labirentlerine kolayca inebilmemize yardımcı olur. Gündelik akışımız içinde dengede ve merkezimizde kalmamızı sağlar.

Lapis Lazuli:

Yeteneklerimizi aktive eder, iletişim gücümüzü arttırır. Korkularını denetim altına alan Lapis Lazuli taşı hayata karşı beslediğimiz kaygıları azaltır. Kaygıların ve korkuların azaldığı bir psikolojide zihin ve analitik düşünce rahatça sahneye çıkabilir. Lapis Lazuli sayesinde düşüncelerimiz berraklaşır, kararlarımız netleşir, güçlenir, odaklanmamız artar. Yoğun öfkeli olduğumuz dönemlerimizde bu kadim taş sayesinde kontrollü ve farkındalıkla kalabiliriz. Odaklanma sorunlarında, uyku problemlerinde taşı yakınımızda tutabiliriz. İlham taşı olarak da bilinen Lapis Lazuli, dış hayatla korkusuzca bütünleşmemizi, dışa dönüklüğümüzü destekler.

Sitrin:

Güçlü bir enerji, disiplinli ve sürekliliği olan bir çalışkanlık ve kararlılık yaratıcılık ile buluştuğuna hiç kimse o kişiyi tutamaz. İşte Sitrin taşının vaadi böyle güçlü bir varoluştur. Sitrin taşı, vizyoner olmanın, hayal kurmanın, kurulan hayalleri yaşama geçirmenin taşıdır. Güçlü frekansı, tutkuyla oluşturulmuş niyetlerin gerçekleşmese katkıda bulunur. Mühendis düşünce sistematiğine sahip olanlara yaratıcılık ve hayal gücü, hayalperestlere ise irade, disiplin ve sistematik düşünce şekli hediye eder. Ayrıca Sitrin taşının bağımlılık durumlarına karşı kişiyi desteklediğine inanılır.

Kaplangözü:

Hayattan zevk almaya çalışırken manevi açıdan zayıf düşmememizi destekleyen Kaplangözü, kullanıcılara geniş bir gözlem ve sezgi gücü aktarır. Güçlü duygularımıza, zaaflarımıza, bedensel taleplerimize kendimizi kaybetmeden dengeli bir varoluşu destekler. Hayattan zevk almak ile sorumlulukları denge içinde götürebilmek isteyenlerin tarih boyunca hep yanında olmuştur. Güç ve denge taşı olan Kaplangözü, kendimizi yorgun, uyuşuk hissettiğimizde, hayattan zevk almakta zorlandığımızda destekçimiz olur. Güneş enerjisini depolayan Kaplangözü taşı, depresyona karşı da kullanılmaktadır. Enerjimizi dengelemek, hayat amacımıza odaklanmak, ilhamımızı güçlendirmek için Kaplangözü güçlü frekansı ile bizi destekler.

Siyah Obsidiyen:

Maya uygarlığında keskinleşmeye uygun yapısı nedeniyle silah olarak kullanılan Siyah Obsidiyen, “Koruyucu Taş” olarak bilinir; her türlü nazardan, dış tehlikeden, bizi güçsüz bırakan kişisel zaaflardan kişiyi koruduğu düşünülür. Zaman içinde süs objesi olarak da kullanılmaya başlayan Siyah Obsidiyen, tüm yerli ve şamanik kültürlerde oldukça kıymetli bir taş olarak kabul edilmiş ve ruhu kemiren öfke, korku, pişmanlık, derin üzüntü, kırgınlık gibi yoğun duygulara karşı kişiyi güçlendirdiği düşünülmüştür. Tüm bu özelliklerinden dolayı “Ayna Taşı” olarak da isimlendirilir. Siyah Obsidiyen ruhumuzun karanlık taraflarını görmemizi destekler, içimizdeki zorlayıcı duygular ile karşılaştığımızda güçlü ve dengeli bir şekilde merkezimizde durabilmemizi kolaylaştırır, stresi azaltır.

Sodalit:

Mavi “Mantık Taşı” olarak adlandırılan Sodalit, zihni temizleyen ve derin düşünceyi ortaya çıkaran, rasyonel değerlendirmeye dayalı mantıksal sonuçlara varma yeteneğini teşvik eden sakinleştirici bir enerji yayar. Kişiyi sabırsızlıktan koruduğuna, mantıklı, rasyonel, nesnel düşünceyi desteklediğine ve zihni düzenlediğine inanılır. Özellikle iş görüşmeleri gibi rasyonel ve analitik düşünce sistemine ihtiyaç duyduğumuz alanlarda bu özelliklerinden yararlabiliriz.

Kırmızı Jasper:

Kırmızı Jasper taşı fiziksel güç ve enerji, dayanıklılık, odaklanma ve kararlılık getiren, yaşam gücü uyarıcısı olan dayanıklılık taşı olarak bilinmektedir. Hedeflerimize kararlı bir biçimde ilerlerken yorulduğumuz, karasız kaldığımız, gücümüzü kaybettiğimiz zamanlarda Kırmızı Jasper’ın güçlü frekansından faydalanabiliriz.

Yeşil Beril:

İşlenmiş hali zümrüt olan yeşil beril taşı, olumlu bakış açısını teşvik eder ve dikkat dağıtıcı unsurları filtrelemeye yardımcı olur. Olumsuz bakış akışına karşı pozitif düşünceyi destekler. Gereksiz veya aşırı uyarana maruz kalındığında, daha sakin ve dingin duygular uyandırma konusunda destektir. “Şans Taşı” olarak da bilinen Yeşil Beril taşı, sakinleştirici etkisi ile de tanınır.

 Yeşim Taşı:

Manevi dünyaya erişmek, yaratıcılığı teşvik etmek ve rüyaları çözümlemek için eski kültürden günümüze “Hayal Taşı” olarak da adlandırılan Yeşim taşı kullanılmıştır. Huzur ve güven verici özelliği sayesinde aksiyete yaratan duygularımız ile başa çıkmamız kolaylaşır. Düşüncelerimizi netleştirir, zihinsel faaliyetlerimizi güçlendirir, odaklanmayı kolaylaştırır. Duygusal çalkantılarımıza denge getirir.
Bloga dön