KUZEY AY DÜĞÜMÜ BOĞA BURCUNDA

KUZEY AY DÜĞÜMÜ BOĞA BURCUNDA

 

“ Dışarıyla olan kavganın bitmesi ancak içimizdeki barışı sağlamakla mümkündür.”

                                                                                                       sheydoscope

Kuzey Ay Düğümü Boğa burcunda olduğunda, Güney Ay Düğümü, Akrep burcunda yer alır ve ruhun alışık olduğu, iyi bildiği enerji Akrep burcudur. Akrep burcunun gölgelerine çekilmeye eğilimli olur dolayısıyla bu hayatta gerekli olan Boğa burcu özelliklerini de işine yarar biçimde göstermekte zorlanır. 

Akrep burcunun yönetici gezegeni Mars ve Plüton, Boğa burcunun yönetici gezegeni ise Venüs’tür.

Akrep burcunu yöneten Mars ve Plüton doğasında eylemsellik ve dönüşüm vardır. Bu dönüşüm adına tehlikeleri ve krizleri göze alan, meydan okuyan bir enerjidir. Kendini güvende hissetmekte zorlanır geçmiş deneyimleriyle bağlantılı olarak  şüphecilik ve kendini korumaya alma dürtüsü iliklerine işlemiştir. Sezgileri mecburen gelişmiştir bu güven ihtiyacından dolayı, öngörmek kendisi için hayatidir. Çünkü bu özelliği sayesinde tehlikelerle baş edebilmişti geçmişte. Görünenlerin ötesindeki sezgileri hayati önem arz etmişti. Hislerinden doğan kendi gerçeklik algısı her şeyin üstündeydi. 

Fakat artık yaşam onu Venüs yönetimindeki Boğa burcunun her şeyin daha net, kendiliğinden  daha öngörülebilir ve güvenli olduğu limanlarına davet etmektedir. Toprak elementi olan Boğa burcu stabiliteyi, konfor alanlarını, beş duyuyla algılanabilen gerçekliği, keyifli olanı, değerli ve maddi olanı temsil eder. Mantık, duygulardan önce gelir. En iyiye layık olduğunu buna doğuştan hakkı olduğunu bilir. 

Kuzey Ay Düğümü Boğa kişisi, geçmişten getirdiği Akrep enerjisinin aydınlık ve işine yarayan taraflarını Boğa enerjisiyle dengeli bir şekilde harmanlayabildiğinde bu hayatta aradığı huzur ve tatmine ulaşacaktır.

Akrep tarafı bilinçli ya da bilinç dışı motivasyonlarla krizli olana çekilmeye meyilliyken, Boğa tarafı huzurlu ve kolay olanı ister. Uğruna savaşa gerek olmayanları. Zor değil, kolay değerlidir inancı vardır.

Kendi başına hareket etmeyi sever çünkü en çok kontrol edebildiği şey kendisidir. Emin adımlar atmaya önem verir hayatta. Kaybetmekten hoşlanmadığı için kolay kolay riskler almaz Akrep’in aksine. Akrep ise, küllerinden doğmaya alışık olduğu için ve krizlerle baş etme konusunda profesyonelleştiği için risk alma kapasitesi yüksektir. Diğerlerinden beslenir bunu yaparken, işbirliği ve ortaklıklar kurmaya daha müsaittir. Başkalarının kaynaklarından yararlanmak isterken, kendi kaynaklarını da başkalarına rahatça sunabilir. Bu alma verme dengesi içerisinde suistimal edildiğini düşündüğü durumlar yaşayabilir.

Kuzey Ay Düğümü Boğa kişisinin, artık Boğa’nın bireyselliğine ve sağlamcılığına ihtiyacı vardır. Öz değer geliştirmeye, kendini sevmeye ve önemsemeye, kendi maddi ve manevi kaynaklarının kıymetini bilmeye gelmiştir. Geçmişteki savaş, mücadele, entrikalarla baş etme gibi motivasyonlara gerek kalmamıştır. Hayat ondan keyifli olanı, kolay olanı seçmesini bekler, kendi değerini önce kendisinin kabul etmesini ister, bunu dışarıdan bekledikçe göremeyeceğini fark etmesini ister bu sayede aradığı huzura ve hak ettiğini düşündüklerine sahip olabilecektir.

 

Kuzey Ay Düğümü Boğa olan bir kişi neleri geliştirmeli ve hayatına dahil etmelidir?

-   Sağlam ve emin adımlarla ilerlemek.

-   Öz değerini fark etmek.

-   Sabırlı davranmak.

-   Elindekilere sahip çıkmak, korumak.

-   Daha affedici olmak, yıkıcı duyguları salıvermek.

-   Seçenekler içinden keyifli, kolay ve güvenli olanı tercih etmek.

-   Beş duyusuyla algılayabildiği şeylere kıymet vermek.

-   İhtiyaçlarını fark etmek.

-   Hayatındaki olumlu olan şeylere odaklanmak.

 

Kuzey Ay Düğümü Boğa olan bir kişinin hangi inançları ve davranış eğilimleri gelişimine engel olabilmektedir?

-   Zor, aşırı riskli ve krizli olana çekilmek

-   Zamanını beklemekte zorlanmak

-   Diğerlerini sadece kendi sezgilerine göre yargılamak

-   Takıntılı olmak

-   Aşırı şüphecilik

-   Başkalarının iç dünyasıyla fazla ilgili olmak

-   İlişkilerinde karşısındakilere nüfuz etme dürtüsü

-   Tek başına

Kuzey Ay Düğümü Boğa olan kişiler, toprak elementini destekleyecek, Venüs’e vurgu yapan, öz değerlerini kuvvetlendiren ürünlerden, aktivitelerden, doğal taş gibi araçlardan yararlanabilirler. Doğada vakit geçirmek, toprakla ilgilenmek, yemek yapmak, çeşitli sanatsal faaliyetlerin içinde yer almak gibi beş duyusuna hitap eden şeyler de yardımcı olabilecek aktivitelerdir.

Şeyda Özsoy

Bloga dön